9 February 2015

Kaki Digigit Pacat !


Salam Readers..

Aku perasan sejak dari baby hinggalah sekarang ni banyak serangga suka mengigit badanku ini. Aku sedar diriku seorang yang comel dan sweet. Sila tahan muntah apabila membaca intro gediks ni. Hehehe


[8 Feb]  Alkisahnya, plan yang dirancang akhirnya bertukar last minute. Dalam plan, selepas "kenduri intern" tu terus nak cabut balik ke Penang, sebab malamnya ada annual dinner. Balik dari kenduri, hati tergerak nak singgah ke rumah MIL my pak long di Kamunting. Akhirnya, si drebar tak nak balik. Haa sudah melepas nak tengok One Nation Emcess ! *sedih konon



Starbucks @ Aeon Taiping


Drebar a.k.a May jatuh cinta pandang pertama bila tengok rumah kampung, dengar pulak ada pasar malam terus tak nak balik siap ajak ke Aeon Taiping. Maklum la, 1st time ke mall tu. Serius Taiping dah maju. Ngeh.. ngeh. 



Bermulanya kisah di pasar malam Kamunting dimana kakiku yang panjang ini menjadi pilihan si PACAT untuk menjadi dracula pada malam yang gerimis itu. Setengah jam pusing cari makanan, balik rumah tukar baju dan makan. Dah masuk bilik air baru perasan pacat di kaki. Menjerit dalam toilet !!



Apam balik !! Sedapnyaaa
Kesan gigitan cinta.. Tak berhenti selama sejam


Aku dengan gelinya tetap nak pisahkan pacat dari kaki. Nasib baik tak terkeluar segala makanan. Korek-korek hingga jatuh. Korek apa tu? Haipp.. Pacat pun jatuh ke lantai sambil melentokkan badan. Aku lari buka pintu toilet, maksu bawa garam. Ikuti dialog kami :


Aku: Maksu nak buat apa dengan garam ni?
Maksu: Nak letak kat pacat tu
Aku: Pasal apa kena letak garam?
Maksu: Nak bunuh pacat tu la
Aku: Jangan la bunuh pacat tu
Maksu: Hang nak dia gigit satu rumah
Aku: Telan air liur.. 



PACAT dah mati.. ngerinya


Dalam pukul 1 pagi, sebelum tidur masuk toilet dan nampak pacat dah mati. Luluh hati ini melihat keadaannya yang kontot bersama garam. Lalu, aku hanyutkan dia ke saluran air. Hingga ke saat ini love bits dari pacat tetap tinggalkan parut T______T



p/s: Pertama kali kena gigit pacat, agak awkward. Ni mesti gara2 berjalan dalam rumput terus terbawa balik rumah :( 

18 comments:

tiga lalat said...

Salam. Hee jahat pacat itu.

helmy rose said...

:-)

helmy rose said...

:-)

Zuhaira Nasrin said...

saya memang geli betul dengan pacat.kalau kena gigit,bingit satu rumah.haha XD

Kathy R'bain said...

Hehehehe..sempat berdialog lagi ye sis..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Memang Nina comel pun :)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Pacat di pasar malam? Erghhhh...takot!
Adik akak pernah kene sampai berdarah2 sebab die hisap darah terlebih2 takmo benti.

ain syafieqa said...

pacat nakal tu..ikut sampai balik rumah.hehe

Farrah MF said...

akak geli-geleman tengok pacat, lintah dan sepupu-sepapatnya

Farrah MF said...

akak geli-geleman tengok pacat, lintah dan sepupu-sepapatnya

Jari Manis said...

masa kena gigit tu tak gatal eh

Jari Manis said...

ni mesti pacat jantan..pantang tgk kaki putih gebus tu...dia tergoda hahaah

Jari Manis said...

eee...nasib baik hinggap di kaki je kalau dia naik sampai ke bhgn atas, telinga ke..eeee...seram!!!

Qaseh Vee said...

kesan gigitan pacat selalunya kekal ... kesian pacat tu mati ...

Khai♥Rin : anies said...

tu baru pacat kalu lintah? ngeh ngeh ngeh

nOe suhaimi said...

tamatnya riwayat seekor pacat...hehehe...geli tengok pacat tu...

Puteri Wanita said...

pernah juga kena gigit pacat time join jugle tracking... membe yg tegur sebab kasut penuh dengan darah. walaupun tak rasa sakit tapi ngeri :)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Alamak apa beza pacat n lintah?

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com