Assalamualaikum Readers 🙋
Tips Tajamkan Pisau Blender / Pengisar | Buat suri rumah yang rajin masak mesti banyak pakai blender. Kalau dah blend cili kering contohnya tapi tak halus cili boh boleh try tips ini 💃💃
Kena start simpan kulit telur, simpan banyak-banyak. Next time Nina tunjuk tips lain pulak 😀😀 Meh tengok step by step
|
Masukkan seberapa kulit telur. Ikut suka |
|
Mata pisau tak berapa tajam |
|
Masukkan sedikit air, senang nak blend |
|
Hasilnya lepas blend. Kulit telur hancur |
|
Mata pisau tajam, bersih dan berkilat |
Wah . Nice tips , ccl baru tahu ni . Esok boleh kongsi tips ni dgn mak
ReplyDeleteBoleh la cuba nnt... pisau blender dh tumpul,mcm2 blend kan...
ReplyDeletePetua yang menarik.
ReplyDeleteBoleh cuba try nanti.
heheheeh haiiii im back :P
ReplyDeleteMenarik!....baru tau pasal petua ni Nina...
ReplyDeleteNampak beza betul ye blade tu sebelum dan selepas blend
bru tau ni..tq tau tips ni
ReplyDeleteOkay berkilat betul tu.. Thanks for the tips..! Nanti boleh apply this tips.. hehe..
ReplyDeletewah good tips. tak pernah tahu pun. tq share :)
ReplyDeleteoooo senang je rupanya petua dia ni
ReplyDeleteAda petua rupanya ye untuk ini :D Blender rumah Siqah dah rosak. Sampai sekarang tak beli yang baru lagi.
ReplyDeletemak aiii, benda baru ni...kena bagitahu mak nih!!
ReplyDeletefrankly speaking, ni 1st time aida baca, nina.
ReplyDeleteand sgt bagus.
will apply.
sebab blender umah mak yg da berkurun tu, aida tgk da tak bagus.
will apply a.s.a.p...