30 Aug 2017

Tips Tajamkan Pisau Blender

Assalamualaikum Readers 🙋


Tips Tajamkan Pisau Blender / Pengisar | Buat suri rumah yang rajin masak mesti banyak pakai blender. Kalau dah blend cili kering contohnya tapi tak halus cili boh boleh try tips ini 💃💃


Kena start simpan kulit telur, simpan banyak-banyak. Next time Nina tunjuk tips lain pulak 😀😀 Meh tengok step by step 


Masukkan seberapa kulit telur. Ikut suka

Mata pisau tak berapa tajam

Masukkan sedikit air, senang nak blend

Hasilnya lepas blend. Kulit telur hancur

Mata pisau tajam, bersih dan berkilat


12 comments:

  1. Wah . Nice tips , ccl baru tahu ni . Esok boleh kongsi tips ni dgn mak

    ReplyDelete
  2. Boleh la cuba nnt... pisau blender dh tumpul,mcm2 blend kan...

    ReplyDelete
  3. Petua yang menarik.
    Boleh cuba try nanti.

    ReplyDelete
  4. Menarik!....baru tau pasal petua ni Nina...
    Nampak beza betul ye blade tu sebelum dan selepas blend

    ReplyDelete
  5. Okay berkilat betul tu.. Thanks for the tips..! Nanti boleh apply this tips.. hehe..

    ReplyDelete
  6. wah good tips. tak pernah tahu pun. tq share :)

    ReplyDelete
  7. oooo senang je rupanya petua dia ni

    ReplyDelete
  8. Ada petua rupanya ye untuk ini :D Blender rumah Siqah dah rosak. Sampai sekarang tak beli yang baru lagi.

    ReplyDelete
  9. mak aiii, benda baru ni...kena bagitahu mak nih!!

    ReplyDelete
  10. frankly speaking, ni 1st time aida baca, nina.
    and sgt bagus.
    will apply.
    sebab blender umah mak yg da berkurun tu, aida tgk da tak bagus.
    will apply a.s.a.p...

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com