15 February 2018

Lavish Fusion Bakery @ Victoria Street, Georgetown, Penang

Assalamualaikum Readers 😍


Lavish Fusion Bakery, Victoria Street, Georgetown, Penang | Cafe hipster Penang | Sinonim dengan syurga makanan, saban hari ada cafe-cafe baru yang dibuka. Samada owner Melayu atau Chinese. Tak larat nak jjcm setiap bulan, got list over 30 places need to go. 


Combination donuts and ice cream

Chocolate Bash, Oreo Milkshake dan Yoghurt Berries Bash

Lavish Fusion Bakery. Suka deconya hijau dan antik

Macam-macam pose pulak


Salah satu cafe pastries di Penang dan style menu Western Fusion. Tiada service charge, government tax dan pork-free. Berlatar belakang bangunan dan kedai-kedai lama yang diubah suai menjadi cafe super cantik.


Yoghurt Berries Bash.. Macam nau sesuai untuk kaki diet. Campuran epal hujau, beri, blueberi dan strawberi

Deco minuman lawa. Geram tengok

Donut bersama assorted ice cream untuk pilihan pelanggan

Lavish menu

Comelnya


Cara order : Diberi buku menu dan buat pesanan di kaunter, terus bayar dan tunggu makanan sampai. Ada juga pilihan pasta, tapi kami tak minat nak try.


Alamat : 214, Lebuh Victoria, 10300 George Town, Penang
(Bersebelahan dengan kontena hotel)


Waktu : 9 am-11 pm (opens daily)



14 comments:

nohas said...

yoghurt berries bash..sedapnya..

Sally Samsaiman said...

Nampak menarik tapi harga macam overpriced, tak sepadan dengan portion..hihi

Raydah said...

perghhhh sedap gilaaaaaa

Ann Ishak said...

donut tu tempting sangat :D

Siti Yang Menaip said...

awak ni JJCM kat Penang xde pun nak ajak kite.. nak ekot =(

Pha Is said...

amboi nina.. makn hipster2 ja skrg nih.. hahaha

dear anies said...

nina, sapa bdk yg leher terkehel tu? hahaahah thanks bw sy ke sini...

Hans said...

geram betul bila nampak ada benda2 yang bercoklat nih
mesti sedap gila nih

galaksi viral said...

GV teringin nak makan semua ini tapi bila tengok harga. Terpaksa fikir 10 kali. huhu.

hidayu ayumie said...

nampak sangat menyelerakan laa

Dhiera nadhirah said...

tempting nya tengok desert2 dorg ni
lapar terus

interior pun nampak ala-ala natural gitu

hainom OKje said...

Cantiknya deko deko dia.... Nak makan minum pun sayang tu.
Celebrate bezday kat situ best ni Nina....Tak payah dah kek kek bagai...buh je lilin kat air tu hahaha....

galaksi viral said...

Kalau ada rezeki lebih, teringin nak makan cmnie. huhu.

dear anies said...

sengal je tudung pink tu hahha

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com