18 January 2019

Auspicious & Prosperous Celebration Of Chinese New Year @ Lexis Suites Penang

 
Assalamualaikum Readers
 
 
 
Auspicious & Prosperous Celebration Of Chinese New Year @ Lexis Suites Penang | CNY Buffet Dinner | Tuan blog kembali lagi dengan entri makan-makannya yang tiada penghujung. Cewah.. Kali ini nak mempromosikan menu makanan untuk Tahun Baru Cina di Lexis Suites Penang. Menu yang ditunggu-tunggu telah pun tiba, apa yang ditunggu tu? Mestilah dim sum dan masakan Chinese yang dapat dimakan setahun sekali di Lexis ni. Semuanya sedap dan ekslusif hanya di Lexis Suites Penang sahaja. Tahun ini Lexis menyediakan menu untuk buffet dinner, steamboat set9-course set meal.
 
 
 
Fortune Yee Sang with Condiments and Dressing
 
 
 

 
 

 
 
 

Tahun baru cina bakal tiba tak lama lagi, dengan itu Lexis Suites Penang sudah mula mempromosikan menu-menu terbaik di hotelnya. Para tetamu boleh menikmati hidangan di Roselle Coffee House. Executive Chef, Johnno Fong dan team kulinari yang bertanggungjawab menyediakan hidangan buffet perayaan tahun ini. Sila bawa kaum keluarga, orang tersayang dan kawan-kawan untuk menjamu selera masakan Chinese ini. Pasti ada dikalangan orang Melayu yang gemarkan makanan Chinese, salah seorang blogger SYM. hehe
 
 
 
Hot Dishes
 
 
 
Sedap!

Try ini juga


Paling cepat habis

Isi ikan lembut. Suka

First time makan terus suka







 
 
 
Salad Bar & Chilled Table
 
 
Assorted Lettuce with 10 type condiments





Assorted Salads

Rojak buah 7 type of fruits with condiments and sauce
 
 
Cheese Platter (5 types of cheese)

  
 
Lexis Suites Penang menawarkan hidangan bersama kemeriahan tahun baru cina dengan tema tersendiri. Nampak meriah dengan dekorasi terutama tanglung. Suka theme di Lexis Suites, wajib selfie. Hehe.. Jangan lupa untuk mencuba Salmon Yee Sang. Ini antara senarai Chinese New Year Buffet Celebration 2019 yang terbahagi kepada beberapa bahagian :
 

 
*Salad bar & chilled table
Fortune Yee Sang with Condiments & Dressing
*Soup
*Hot Dishes
*Seafood On Ice
*Action Counter
*Goreng-goreng corner
*Dessert

 
dan juga 1 set of full steamboat - all ingredients & condiments on the side.
 
 
 
Soup
 
 
Chinese Emperor Seafood Chowder
 
Ang Ang Tomato Clamps Soup
 
Bread Roll & Butter

 
 
Seafood On Ice


Fresh Seafood with condiments
 




Ketika menjamu selera untuk buffet dinner, pelanggan dapat menikmati makanan sambil menyaksikan Dou Mask performance, God of Prosperity/Fortune walkabout, live band performance dan berpeluang untuk memenangi cabutan bertuah. Bagi yang menikmati hidangan Steamboat set, didatangkan khas dengan tomyam, chicken soup, creamy fish soup atau herbal soup dan juga makan bersama chicken meat slice, lamb slice, fish fillet, flower crab, baby octopus, prawn, enoki mushroom, scallop and banyak lagi.
 

 
Action Counter
 
 
Baked Whole Fish with Thai King Sauce

Ini paling nina suka
 
Steamed 4 types of Dim Sum

Mixed Bun and Man Dou



 
 

 
Goreng-Goreng Corner

 
 
 
Spring Roll, Cucur Manis. Tempura Squid, Pumpkin Fritter



Untuk sesiapa yang berminat nak mencuba Salmon Yee Sang, boleh menempah dengan harga RM 108 per set untuk 10 orang. Available untuk dine-in atau take away dari 4th - 19 Februari 2019 mulai jam 11 pagi hingga 10 malam. Early bird discount of 20% akan diberi untuk harga orang dewasa jika membuat tempahan dari 14th - 28th January 2019. Apa tunggu lagi, cepat-cepat tempeh sekarang.




Dessert
 




Assorted fruit platter

Mandarin Orange
 
Chocolate fountain with rock condiments
 
Mini French Pastries



 

Ice kacang, 3 type of ice cream and condiments

 
 

 


Warm water, ice water, fruit punch, sirap sunset

Jangan lupa try honey ginger tea. So refreshing

 

 
Terpulang mengikut citarasa masing-masing, wajib cuba signature dishes seperti Braised Dried Oyster Moss Assorted Mushroom with Broccoli, Steamed Grouper with Thai Fragrant Sauce, Seafood Treasure Fried Rice with Ebiko or Double Boiled Exclusive Sea Coconut with Ginseng Root and Sea Bird Nest. Kesemua 9 menu set didatangkan bersama dengan Yee Sang set untuk setiap meja.
 
 
 
Recommended to try
 

With all the bloggers. Thank you so much Lexis Suites Penang





 
 
 

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan boleh hubungi 04-628 2888
atau email kepada reservations@lexissuitespenang.com Selamat tahun baru cina dan selamat bercuti readers !
 
 
 


5 comments:

Farah said...

The first half of the food macam makanan-makanan sihat. But the latter half, aaaaaaa tempting gila. Semua pun nampak sedap :D

ejulz said...

terbaek.. sedap2 menu :)

ejulz said...

sedap2 menu :)

Siti Nurzafirah said...

mini bun tu comellahhh.. geram nengok

dear anies said...

dah nama buffet... x de yg x sedap...semua nmpk sedap2 belaka.... habis ke mkn semua tu? hehehe

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com