16 April 2013

Nelydia Senrose Dan Uqasha Senrose


Assalammualaikum.

Nelydia Senrose dan Uqasha Senrose | Siapa peminat Izzue sila angkat kening? Kita satu geng. Bukan nak cerita pasal kehenseman Izzue nie tapi lebih kearah kekonfiusan aku. Pada episod pertama Saya Sebenarnya Isteri Dia aku dah blurr. Sehingga tahap blurr aku dikurangkan bila dapat tau mereka rupanya berbeza. Ya, memang dahi aku berkerut seribu bila tengok nama Uqasha. Eh, Nelydia dah tukar nama ke? Mesti penonton SSID konfius macam aku nie kan...kan. Kalau sekali tengok, memang nampak seiras? Tapi mereka bukanlah kembar, dan beza umur mereka 3 tahun. Mereka juga anak saudara kepada pelakon era 80-an iaitu Rosnah Mohd Noor (bekas isteri Iwan dangdut). Lama tak karok lagu memori daun pisang. Hihi.






Baca Raysha Rizrose adik Uqasha dan Nelydia sebagai Juara Dewi Remaja 2014/2015 !




Nik Zaris Nelydia Senrose Nik Sen.. berlakon dalam Setia Hujung Nyawa







Konfem mereka bukan kembar. Hehe


Sebelum ini beliau bekerja sebagai pramugari Air Asia


Orang siam memang cantik



Keluarga Uqasha dan Nelydia Senrose. Sumber : IG ayah mereka


7 Adik-beradik (4 Perempuan 3 Lelaki) :

Nelissa Senrose
Uqasha Senrose
Nelydia Senrose
Farza Naquraisha
Farza Danitra
Farza Qirana
Farza Arjuna


Jom tengok video perkahwinan kakak sulung Uqasha dan Nelydia iaitu Nelissa Senrose. Video nie dah lama ada dalam YouTube. Baru perasan dan terus download. Hehee. Pandai Nelydia menari masa wedding kakaknya. Meriah sangat :)




36 comments:

  1. I have no idea who they are lol
    SSID stands for what by the way?

    ReplyDelete
  2. cantik.. tapi aku bukan peminat Izzue.. keh keh keh. =D

    ReplyDelete
  3. Kakak tak kenallah mereka ni. Tapi nampak dua-dua cantik:)

    ReplyDelete
  4. MJ suka tengok Nieldya berlakon, Uqasha macam kaku sket dalam SSID ;)

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum lyna...comel jer die...:)

    ReplyDelete
  6. mmg muka dorang sama habis...sama2 cun...

    uqasha ni jugak dulu awek nabil yg nabil ada isu cium mulut tu...

    ReplyDelete
  7. Ingatkan dorang kembar. DUa2 cantik.

    ReplyDelete
  8. kalau igt perempuan yang kantoi comolot dengan nabil dulu.. itulah dia Uqasha.. :D

    ReplyDelete
  9. Oh, adik beradik.
    Berbelit gak lidah nak nyebut nama diorang nih. :)

    ReplyDelete
  10. patut la muka lbih kurang je..
    adik brdik rpanya :)

    ReplyDelete
  11. 2 2 tu lawa ooooo...tapi den suka lagik kakak dia....ahakz...suka jerk....ahakz

    ReplyDelete
  12. Eh minat laaa IZZUE kotttt....ensem tuu.haha..gediks plak ahkak!

    Masa tgk SSID tu memang confuse..macam tertanya-tanya apehal si nelydia ni daring semacam je..dah dua episod baru tau..rupanya kakak dia.

    ReplyDelete
  13. nelydia tu br 19??? mati2 igt da 20++

    ReplyDelete
  14. belum pernah terserempak dengan uqasha shomel ni :/

    ReplyDelete
  15. selalu confius dengan dua beradik ni, muka sebijik!!

    ReplyDelete
  16. muka diorang nie memang mirip habiz..suke nelydia...

    ReplyDelete
  17. muka memang sangat ada iras... hehe... biasalah adik beradik :)

    ReplyDelete
  18. alamak...tak tengok citer tu so tak boleh la nak help to enlighten the situation..tapi lawa gak awek pekin nie ek...hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  19. pernah jumpa kat terminal..... dulu2 lah.....he3

    ReplyDelete
  20. so sorry tapi nelydia lagi comel .. hehe :)

    ReplyDelete
  21. Ooo awek pekin.. dlm melodi xnk mengaku..hihi

    ReplyDelete
  22. yeyy...sayalah peminat Izzue aka Firash tu =)

    ReplyDelete
  23. Samalah kita.. saya pun ingat org yg sama tp dengar suara berbeza... dua2 cantik...

    ReplyDelete
  24. laaaa... sy ingtkan org y sama... x tgk un nama... adoyaii.. cm kembar! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. mula2 mcm tu jugak. kembarkan tp bukan :)

      Delete
  25. emma maembong lagi cantik. emma,nely,qasha,caca dia orang cantik 2 mengalahkan karina kapoor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah emma lg cantik.. haha.. kareena kapoor tolek tepi

      Delete
  26. Uqasha pernah ganti neylidia dlm cite spa Q utk 1 episode. Hihi, tp xde org perasan pon

    ReplyDelete
  27. sy minat kat dua2 sekali

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com