16 April 2013

Nelydia Senrose Dan Uqasha Senrose


Assalammualaikum.


Nelydia Senrose dan Uqasha Senrose | Siapa peminat Izzue sila angkat kening? Kita satu geng. Bukan nak cerita pasal kehenseman Izzue nie tapi lebih kearah kekonfiusan aku. Pada episod pertama Saya Sebenarnya Isteri Dia aku dah blurr. Sehingga tahap blurr aku dikurangkan bila dapat tau mereka rupanya berbeza. Ya, memang dahi aku berkerut seribu bila tengok nama Uqasha. Eh, Nelydia dah tukar nama ke? Mesti penonton SSID konfius macam aku nie kan...kan. Kalau sekali tengok, memang nampak seiras? Tapi mereka bukanlah kembar, dan beza umur mereka 3 tahun. Mereka juga anak saudara kepada pelakon era 80-an iaitu Rosnah Mohd Noor (bekas isteri Iwan dangdut). Lama tak karok lagu memori daun pisang. Hihi.






Baca Raysha Rizrose adik Uqasha dan Nelydia sebagai Juara Dewi Remaja 2014/2015 !


Nik Zaris Nelydia Senrose Nik Sen.. berlakon dalam Setia Hujung Nyawa


Konfem mereka bukan kembar. Hehe

Sebelum ini beliau bekerja sebagai pramugari Air Asia

Orang siam memang cantik

Keluarga Uqasha dan Nelydia Senrose. Sumber : IG ayah mereka


7 Adik-beradik (4 Perempuan 3 Lelaki) :

Nelissa Senrose
Uqasha Senrose
Nelydia Senrose
Farza Naquraisha
Farza Danitra
Farza Qirana
Farza Arjuna


Jom tengok video perkahwinan kakak sulung Uqasha dan Nelydia iaitu Nelissa Senrose. Video nie dah lama ada dalam YouTube. Baru perasan dan terus download. Hehee. Pandai Nelydia menari masa wedding kakaknya. Meriah sangat :)



36 comments:

Annyss Aleeya said...

dua-dua nampak comel. :D

Condoriano said...

I have no idea who they are lol
SSID stands for what by the way?

reenapple said...

cantik.. tapi aku bukan peminat Izzue.. keh keh keh. =D

Kakzakie said...

Kakak tak kenallah mereka ni. Tapi nampak dua-dua cantik:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

siyes mcm kembar..

Myra Jay said...

MJ suka tengok Nieldya berlakon, Uqasha macam kaku sket dalam SSID ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

sekali tgk cm kembar =)

Mas Zull said...

assalamualaikum lyna...comel jer die...:)

wahida said...

mmg muka dorang sama habis...sama2 cun...

uqasha ni jugak dulu awek nabil yg nabil ada isu cium mulut tu...

luqman zakaria said...

uqasha lg cantek,,lol

Fiza Rahman said...

Ingatkan dorang kembar. DUa2 cantik.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kalau igt perempuan yang kantoi comolot dengan nabil dulu.. itulah dia Uqasha.. :D

Ujie said...

Oh, adik beradik.
Berbelit gak lidah nak nyebut nama diorang nih. :)

sobri yaacob said...

patut la muka lbih kurang je..
adik brdik rpanya :)

jeBateja said...

2 2 tu lawa ooooo...tapi den suka lagik kakak dia....ahakz...suka jerk....ahakz

Murni Alfathunnisa said...

Eh minat laaa IZZUE kotttt....ensem tuu.haha..gediks plak ahkak!

Masa tgk SSID tu memang confuse..macam tertanya-tanya apehal si nelydia ni daring semacam je..dah dua episod baru tau..rupanya kakak dia.

Khai♥Rin : anies said...

nelydia tu br 19??? mati2 igt da 20++

Miss Volvo said...

belum pernah terserempak dengan uqasha shomel ni :/

Syida Rasyidah said...

selalu confius dengan dua beradik ni, muka sebijik!!

latifah zainal said...

muka diorang nie memang mirip habiz..suke nelydia...

Lisa Sheila said...

muka memang sangat ada iras... hehe... biasalah adik beradik :)

NinaAz said...

dua2 cun kannnnn ;)

munna said...

dua2 cantik ......

Azlan Strider said...

alamak...tak tengok citer tu so tak boleh la nak help to enlighten the situation..tapi lawa gak awek pekin nie ek...hehe

Regards,
-Strider-

Remy hazza said...

pernah jumpa kat terminal..... dulu2 lah.....he3

Cik Tia said...

so sorry tapi nelydia lagi comel .. hehe :)

Mieza Jhaa K said...

Ooo awek pekin.. dlm melodi xnk mengaku..hihi

:: Cik Viva :: said...

yeyy...sayalah peminat Izzue aka Firash tu =)

dwaty said...

Samalah kita.. saya pun ingat org yg sama tp dengar suara berbeza... dua2 cantik...

AiSyA LiEzA said...

laaaa... sy ingtkan org y sama... x tgk un nama... adoyaii.. cm kembar! :)

Amanina Mads said...

Hehehe.. mula2 mcm tu jugak. kembarkan tp bukan :)

aku dan amar couple said...

emma maembong lagi cantik. emma,nely,qasha,caca dia orang cantik 2 mengalahkan karina kapoor...

Amanina Mads said...

Yelah emma lg cantik.. haha.. kareena kapoor tolek tepi

IAEAmin said...

Uqasha pernah ganti neylidia dlm cite spa Q utk 1 episode. Hihi, tp xde org perasan pon

siti munirah said...

Siapa abg diorang?? Nama???

Anonymous said...

sy minat kat dua2 sekali

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com