3 Dec 2020

Birthday Surprise Dan Muzium Kucing Di The Heritage Cat, Penang

Assalamualaikum Readers


Birthday Surprise Dan Muzium Kucing Di The Heritage Cat, Penang | Sambungan cerita bulan 7, sambungan dari sini. Hari kedua Pika di Penang. Lepas hubby pi kerja. Kami pun gerak breakfast dulu. Sebelum Pika bagi 'alasan' kena ambil barang dia di Bukit Gedung. Asal tak hidu dia punya surprise tu? Sampai saja rumah orang tu, rupanya NINA TERKENA!! 😂😅


Next anniversary 18/6/21 & birthday 4/7/21

Love this pompuan so muchhh


Berperangai agak gila-gila di luar bila dengan orang yang rapat saja

Double surprise. Masih simpan kecuali coklat. Haha


Ketawa tak sopan


Terharu sangat dapat birthday dan wedding surprise. Hubby sendiri pun pernah surprise belon unicorn saja lepas tu tak ada dah (belon & bunga tak tahan lama katanya). Rupanya Pika dah plan dari KL lagi. Kau rasa? Alhamdulillah dapat kawan baik macam ni dari zaman study mesti ada surprise bila birthday. Nina takkan lupa 💖💋 


Kalau petang lagi ramai orang


Boleh baca sini menu apa yang best di Ombak Damai

Kayuh basikal sambil tengok mural art

Kayuh 30 minit lepas tu hujan lebat, tunggu sampai berhenti baru sambung

Banyak restoran/cafe sepanjang street art tapi tak beroperasi due covid, mari selfie puas-puas




Alang-alang dah tengahari, bawa makan di Ombak Damai sebelum berbasikal keliling George Town. Peel Pika ni dia kalau mai Penang mesti ajak naik basikal 😃😁 Sebiji perangai macam blogger Anies. Orang KL memang suka naik basikal eh? Haha. Pusing punya pusing terjumpa satu kedai, di luar nampak macam jual souvenir untuk cat lover. 1st time masuk, rupanya kedai tu macam muzium kucing. Masih lagi dalam proses lukis mural kucing. Masuk adalah PERCUMA. Selfie dalam tu puas-puas, sebelum pulangkan basikal.


The Heritage Cat

Kedai menghadap masjid. Pernah solat sini dengan hubby (dia bawa), antik dan berusia ratusan tahun.

Comelnya!

Kreatif betul

The heritage cat sesuai untuk kaki selfie

Mural art pun ceria macam Nina ehh

Hasil buatan tangan




Di tepi bangunan

Kawan Nina jual kek dan brownies. Area KL terutama Batu Caves boleh order

Setiap kali turun Penang, mesti bawa brownies. Sedap dan lembut! tak kedekut badam dan chocolate chip


Ngam-ngam gerak balik rumah sebelum pukul 5, tak terkandas dalam jammed orang balik kerja. Malam tu, Nina dan hubby hantar Pika ke Padang Kota sebab kawan-kawan dia dari KL baru sampai terus ke Batu Feringghi. Still ada surprise! Doakan semoga Pika dipermudahkan urusan nikah tahun depan. Kami laki bini macam ada 'aura'. Perasan betul. Lepas balik KL, terus wasap bagi tau nak tunang. Haha.. Banyak dah kawan-kawan yang ikut jejak jadi pengantin PKP 2020.  

 

28 comments:

  1. best dapat bestfriend macam ni..Sama-sama senang sama susah..Tak lupa setiap kali birthday kita kan..Jaga hubungan tu elok-elok ye..

    ReplyDelete
  2. Rindu Penang.. Last ke sana tahun 2008/2009 macam tu

    ReplyDelete
  3. Menariknya the heritage cat tu. Instagrammable sangat

    ReplyDelete
  4. bestnya ada kawan mcm Pika..hope your friendship remains forever, dunia & akhirat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nohas : Aminn.. In shaa Allah. kawan macam ni limited edition

      Delete
  5. ALHAMDULILLAH TAHNIAH SANAH HELWAH SIHAT SEJAHTERA N BHGIA SELALU

    ReplyDelete
  6. hepi belated bisday and anniversary tuuuh., ;p

    ReplyDelete
  7. bestnya dapat surprise. happy belated birthday! may Allah shower u with full of His blessings!

    ReplyDelete
  8. BFF mcm ni mesti treasure forever, kan....
    Akak dah lama angan2 nak jejak bumi Penang semula tapi x sampai2 lagi.

    ReplyDelete
  9. Bestnyaa nina :) alaaa nk juga..jgn lupa annivesry kite hahaaa ^_^

    wehh lama x tgk blog nina ni...^_^

    ReplyDelete
  10. eh wedding ari tu 18/6 ye? ohh xperasan.. sehari lepas nya bufday ehem2 kami...hahahah (nak jugekkk =p)
    cam best kat heritage tu....hmm rindu nak jenjalannn ='(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaya : Iya nikah 18/6, meh jenjalan bila habis PKPB

      Delete
  11. Happy birthday la jugak walaupun dah lama lepas. Hehe.

    ReplyDelete
  12. jom join giveaway saya https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/12/digital-arts-giveaway.html

    ReplyDelete
  13. Seronok habis masa dengan bff.
    Moga dipermudahkan menikah tahun hadapan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NA : Alhamdulillah seronok.. Aminn semoga dipermudahkan urusan

      Delete
  14. Seronoknya dapat surprise dari bff. Memang happykan dapat kawan camni. Seronok jalan jalan penang. Teringin nak berbasikal kat Penang. Wahh Pika tokey brownies rupanya. patutlah sweet je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azhafizah : Alhamdulillah.. Nanti dtg la cuti2 sini. Setahun sekali dpt makan brownies Pika

      Delete
  15. Wahhh teruja dapat surprise bouquet.
    Alhamdulillah memang Nina beruntung dapat kawan baik macam Pika.

    ReplyDelete
  16. menarik muzium kucing tu....ombak damai....bestnye....

    ReplyDelete
  17. Penang Street banyak betul muzium. Next time g Penang nak kayuh basikal gak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisya : Muzium tumbuh macam cendawan, byk skrg. Wajib kayuh basikal.

      Delete
  18. Nak kena gi jumpa Nina la, mana tau balik KL tetibe jadi pengantin gak. Eh

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com