3 Feb 2021

Makan Western Di Sup Berapi @ Kepala Batas, Pulau Pinang

 Assalamualaikum Readers


Makan Western Di Sup Berapi @ Kepala Batas, Pulau Pinang | Entri peram dari tahun lepas. Hehe.. Nina dan SIL bongsu makan sebelum negeri-negeri tanah melayu kena PKPB. Dah terlajak ke Penaga ambil kad nikah terus singgah makan sini untuk 1st time. Nama sup berapi tapi ada macam-macam menu makanan. Paling fames bihun sup dan sup tulang. Berbaloi makan, datang jauh-jauh. Portion makanan banyak dari nasi goreng hingga ke western food. Nak makan sini, perut kena kosong kalau tak memang tak habis. 


Western food Di Sup Berapi

Lamb Chop pilihan SIL . Isi juicy walapun over cook. Katanya sedap sos blackpaper siap minta tambah

Chicken Chop pilihan Nina. Ayam besar penuh pinggan disertakan dengan spaghetti


Lokasi restoran Sup Berapi ni kena masuk dalam kampung sikit. Mungkin yang datang makan pun orang-orang Seberang Perai Utara. Ini pun nampak iklan menari-nari dalam FB. Kualiti gambar tak berapa cantik sebab lapar terus lupa nak snap gambar. Hanya buat ig story 😂😁 Kami bagi 4 bintang. Dessert pun not bad ala style Mykori. Wajib cuba air Mango Shake. Tunggu habis PKP nak ke sana lagi. Jauh pun tak apa janji sedap. Harga makanan dalam RM 100++ sebab tapau makanan untuk family mertua. Disponsor MIL. 


Official FB : Sup Berapi

Waze : Sup Berapi confirm sampai


10 comments:

  1. 4 out of 5 ka?? hebat la juga!!!

    ReplyDelete
  2. Banyaknya portion. Kalau sal pergi kena bawak tupperware sebab cepat kenyang

    ReplyDelete
  3. Aduh ada chicken chop pulak , terliur

    ReplyDelete
  4. cepat laa buka sempadan nak makan jauh2 jugakkkkk

    ReplyDelete
  5. Menarik! Rating pun kasi tinggi maka bermaksud sangat2 sedap ni! Tengok portion pun boleh tahan.

    ReplyDelete
  6. Ayam penuh pinggan.
    Wah dessert ala Mykori? Memang sedap itu.

    ReplyDelete
  7. Aduhai... sedapnya lamb chop!

    ReplyDelete
  8. Wahh banyak menu. ingatkan ada menu menu sup dan masakan tradisional je. western ada, dessert ala mykori pun ada. menarik betul kedai ni.

    ReplyDelete
  9. Seronoknya makan 2 ha...akak kan..kat Seremban ni Menate dah bukak..x sempat nak terjah lagi..seram takut sebab NS kes tinggi

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com