1 Feb 2021

Calpis Perisa Strawberi Dan Laici Sedap!

 Assalamualaikum Readers


Calpis Perisa Strawberi Dan Laici Sedap! | Ada singgah 7E nak cari jajan ler. Ternampak 2 beradik ni, terus grab sebab tak pernah jumpa dalam botol besar macam Calpis perisa lain. Nama pun susu kultur mesti rasa masam-masam manis tu. Kalau jumpa botol besar sah akan grab sebab tak puas minum. Dah cuba ke Calpis Mochi? Memudahkan pengeluaran tanpa rasa sembelit. Hehe..


Calpis Strawberi . Air warna pink

Calpis Laici . Air warna putih

Untuk perisa strawberi rasa lemak masam strawberi dalam bentuk susu. Masam yang tak terlalu over. Untuk perisa laici pula, terasa lemak masam campuran laici. Bau laici dan strawberi tak terlalu kuat, sesuai dengan susu kultur Calpis itu. Apa pun boleh cuba, mana tahu memikat hati. 


10 comments:

  1. Tak rasa lagi air-air calpis ni kecuali putih. Putih tu tak kena dengan tekak, terus band semua flavor.

    ReplyDelete
  2. air susu cmpur strawberi ni penah la jugk minum..cam dutchlady tu kn...tp kalau laici ni acaner ek rasa..kena try ni nanti

    ReplyDelete
  3. mana2 calpis 'zero' belum try lg wpn dah nmpk aritu kat shell hahaha

    ReplyDelete
  4. Bahaya masuk 7E ni. macam macam hangkut membeli. hihi..belum cuba lagi. So far Calpis tak pernah mengecewakan tekak :)

    ReplyDelete
  5. suka juga..biasa beli yg anggur or mango

    ReplyDelete
  6. Bila pergi 7e mesti cari ada product baru ke tak 😂

    ReplyDelete
  7. Tak pernah lagi jumpa yang laici ni. Yang mochi pun sama. Jumpa nanti mesti try!!

    ReplyDelete
  8. Belum ada rezeki cuba jenama Calpis. Nak pilih mochi kalau jumpa.

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com