3 December 2020

Review : NYX Total Control Drop Foundation

Assalamualaikum Readers



Review : NYX Total Control Drop Foundation | First time beli foundation dari jenama NYX ni sebab terjebak tengok tutorial makeup dari Europe. Hehee.. Muka model tu emang dah licin dan putih, bila pakai foundation sikit pun dah terserlah. Wahhh gitu.. tapi selepas pakai pondation ni sampai habis, ternyata tak berjaya menutup potpuri pori-pori dan bekas jerawat di muka 😂😂 Harga mahai, tak beli dah. Cari brand lain pulak.



NYX Total Control Drop Foundation


Botol ala serum. Boleh sedut dan titik ke muka

Tekstur cair sedikit


Harga produk makeup dari NYX ni lebih kurang harga Loreal Paris. Mampu beli lahh. Ada a few things, I cannot with this pondation. Suka meleleh kena baju dan tudung. Fedapp nak pakai sampai habis. Huh.. Tambah-tambah makeup bila sampai ofis masa kerja dulu, dah comot, satu hal kena ubah shawl untuk lindung kesan pondation tumpah 😓😒


Muka yang tak berapa flolesss. Tak ada beza sebelum dan selepas pakai 😂


Barang China okay


My Review : 


  • Mudah untuk apply dan sangat smooth.

  • Penutupnya ada getah, berfungsi untuk menyedup foundation keluar. Ia tidak menggunakan berus.

  • Teksture pondation ni sesuai dengan warna kulit tapi mudah ditanggalkan dan tak tahan lama di muka sebab terlalu cair.

  • Very light dan tak betul-betul cover up muka kecuali kena pakai dalam amount yang banyak.

  • Sangat sesuai untuk kegunaan harian dengan medium coverage. Sesuai juga untuk travel kerana size botol kecil dan penutup botol sangat selamat daripada tumpah.

  • Very watery foundation, tak cover up kesemua parut/bekas jerawat tetapi ia matte finish tau, sangat sesuai untuk kulit berminyak. 
 
  • Harga berbeza untuk setiap drugstore. Nina beli di Hermo.my hanya RM 51.17, masa tu tengah promosi.



4 comments:

  1. Blm pernah lg guna Nyx, sbb akak ni x adventurous & very fussy bab foundation. Dah berthn2 guna Laneige BB cushion, sbb malas nak pi kaunter & try out jenama baru. Lgpun, setakat ni x pernah ada adverse reactions. Tapi kdg2 pandai timbul jg keinginan nak try jenama lain... tapi apa blh buat, malas...hihihi

    ReplyDelete
  2. lama da xpkai foundation bila klua ni...almaklumlah..dok rumah saje...hehe =p

    ReplyDelete
  3. Suka packaging foundation macam ni. senang nak guna. brand nyx saya pernah beli lipstick je. huhu

    ReplyDelete
  4. Foundation sal paling suka brand sephora. Mahal sikit tapi berbaloi. Lamanya tak shopping mekap sejak dok pakai facemask

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com