18 Mar 2021

British Shorthair Golden Hasilkan Anak Bulu Cantik

 Assalamualaikum Readers


British Shorthair Golden Hasilkan Anak Bulu Cantik | Tahun ni Bella tak bunting walaupun dah banyak kali mengawan dengan Damian. Ada peminat BSH dah book dengan FIL termasuk nurse di Klinik Kesihatan Ibu & Anak nak beli tapi tak ada rezeki lagi. Cat lovers memang akan habis beribu ringgit untuk dapatkan kucing kesukaan. Bella ni susah nak rapat dengan orang, akan jadi anak dara duduk dalam bilik.


BSH Golden - Bella (tak pasti abah beli berapa ribu)

Bella & Damian

Daisy - anak Bella & Damian

Daisy ni bulu dah macam cheetah

Casper ni abang Daisy. Jantan ya. Masa baby ada bentuk O di perut, nampak tak bentuk?

CJ & Billy ni gay. Hahah


Sejak dari zaman bercinta-tunang-kawen, kucing-kucing BSH ni dah manja. Nina main dari kitten, dah macam anak sendiri. Pantang nampak pi dapur rumah MIL mesti ikut minta makanan. Kalau orang luar akan ingat anak-anak Bella ni baka Bengal bukan BSH. Selalunya BSH warna kelabu asap, tapi kucing-kucing BSH FIL semuanya anak kacukan. Meh layan, nanti ada baby Nina war-warkan 😁😄


15 comments:

  1. Kuning nya mata dia.. Rare ni hehe slalu tgk kucing mata biru or ceklat

    ReplyDelete
  2. Comellllll betul kucing BSH. Nak beli tak mampu lagi sebab beribu jugak. Mampu bela kucing kampung je sekarang ni hahaha.
    Dah kenapa Cj & Bily gay pulak HAHAHAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atiqah : kucing kampung pun ada bulu cantik.

      Dua ekor ni suka praktis mengawan. CJ byk kali nk mengawan dgn maknya, bella

      Delete
  3. suka kucing...tapi suami tak suka kucing. dia alergik dengan bulu kucing... teringin nak membela kucing sebenarnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azian : Suami pun alergik dgn bulu kucing tp FIL suka bela nk buat macam mana.

      Delete
  4. eeee geramnyaaa ngan semuaaaa kucing tuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  5. Cantiknya kucing.. Kucing kampung ada la bela tapi kat kampung. Daripada 10 ekor now tinggal 1 ekor je. Yang lain dah tak.

    ReplyDelete
  6. Cantik bulu2 anak bulus ni :)
    shida xleh la..dgn kucing..takut hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shida : Ya cantik :) tp bulu2 kucing kerap gugur

      Delete
  7. Bestnya ada BSH. Kita ada persian dan mixed breed je. itupun tinggal sekor je Nina. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azhafizah : Banyak sgt BSH sampai tak terjaga. Hehe

      Delete
  8. betul , setuju klu pencinta kucing ni sanggup habis kan beribu for it... and bella is so cute

    ReplyDelete
  9. nak pinjam sekorrrrr hehehehe...

    ReplyDelete
  10. p/s nnt smbg nk blk dah... tggu hujan reda ni

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com