4 September 2018

Pentingnya Install Apps SaveME 999 POLIS


Assalamualaikum Readers.
 
 
Pentingnya Install Apps SaveME 999 POLISSekarang ni kat mana-mana pun bahaya, dalam Mesia atau oversea tetap ada bahaya. Yang boleh kita buat ialah berhati-hati, doa dan tawakal. Duduk dalam rumah pun belum tentu selamat. Jadi tips dari twitter yang dishare oleh cik sehaaa ni buat bf kongsi dengan Nina pulak. Jadi kami sama-sama dah install apps ni dalam fon masing-masing. Benda kalau nak jadi boleh terkena baik lelaki atau perempuan.



Step 1 : Isi semua maklumat
 
Step 2 : Isi juga yang bertanda *
 
 
 
So, zaman teknologi ni mudahkan kita jugak sebenarnya. In case, rumah kita kena rompak, kita boleh guna aplikasi ni. Yang penting “GPS” kena sentiasa ON. Ada 2 apps : SaveME 999 POLIS & SaveME 999 BLIND. Yang mana rasa pekak dan buta tu boleh la pilih. Haha, just joking.




Step 3 : Masukkan code

Step 4 : DONE



Then, kena isi maklumat peribadi, nama penuh, ic, alamat, no tel dan segala mak nenek kotak kosong yang ada kena isi untuk memudahkan polis buat kerja. Kalau ada apa-apa berlaku kat diri. Senang, tak payah nak call 999. Kena kacau dengan orang dan tak tau kat mana boleh terus tekan warna merah “CLICK HERE” tu. Kalau tak on “GPS”, polis tak dapat detect location, especially yang biasa keluar malam. Faham-faham sendiri. So girls please take noted.
 

 
Kalau ada masalah atau rasa tak selamat sila tekan CLICK HERE

 
Kalau ada masalah dengan gf / bf jangan gatal-gatal guna apps ni. Kesian polis tak tau nak selesai kes hang macam mana. Hahaha..
 
 

6 comments:

  1. Hurm... macam-macam Apps sekarang ni ya

    ReplyDelete
  2. Interesting app. Lepas ni boleh install.

    ReplyDelete
  3. nice info.....thanks for the share yea...ada apps ni, rasa yakin skit kan kalau ke mna mna pun...

    ReplyDelete
  4. akak 1st time dgr apps ni... nice sharing

    ReplyDelete
  5. kalau xsilap aritu kuar kt tv suh pengguna hp install apps ni

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com