29 July 2019

Resepi Jagung Rebus Manis Mudah

Assalamualaikum Readers
  
 
Resepi Jagung Rebus Manis Mudah | Kembali bersiaran dengan entri resepi jagung lagi! Harap tak jemu baca. Ok, janji ini entri last pasal jagung. Haha.. Memandangkan masih ada baki 3 tongkoi jagung, otak pun tak tau dah nak masak apa maka terhasil jagung rebus manis ni. Jadilah dari tak ada benda nak kunyah di hujung minggu. Mudah nak buat, selalu beli kat pasar malam tapi harga satu cup sampai RM 5.00. Aikk.. beli jagung pun tak sampai RM 4.00, mahai ya rabbi.
 

Jagung Rebus Manis Mudah

 
Jagung rebus manis ni, kalau nak rasa 'have-have' boleh tambah Chesedale beberapa keeping. Sendiri mau makan takkan nak kedekut kan. Bahan-bahan pun mudah saja. Janji boleh makan berkali-kali. Hehe..
 
 
Garam terlebih ni
 
Masukkan susu pekat
 
Dan butter
 
 
CARA-CARANYA :
 
 
1. Potong jagung dan ambil bijinya saja, ikut suka nak guna berapa tongkol
 
 
2. Dah siap rebus, toskan jagung tu
 
 
3. Masukkan sedikit garam halus dan gaul rata
 
 
4. Masukkan butter dan susu pekat, gaul semuanya. Kalau nak tambah cheese pun boleh. Dah siap!  


7 comments:

  1. apa yg mahal smpi rm5 tu? ada emas ke dlm jagung tu?

    ReplyDelete
  2. dulu2 jagung manis murah je..
    skrg ni mahal nk matikkk.. haha

    lg puas ati kalo buat sndiri..
    terliur plak rsnye..

    ReplyDelete
  3. lagi jimat buat kat rumah..banyak pulak dapat..hehe

    ReplyDelete
  4. Jagung satu bungkus kasi susu lebih hehehe...

    ReplyDelete
  5. buat sediri memang puas hati makan awoook..
    semangkuk pun dapat. sebenarnya senang kan ? tapi kite malas haha..

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com