25 March 2013

Jalan-Jalan Cari Nasi Minyak





Assalammualaikum.


Selamat pagi dan selamat bekerja semua. Hari Isnin selalunya aku agak slow sikit, slow means malas tahap labi-labi, nak update entry nie pun memerlukan semangat nak menaip. Cewah, bajet macam letih sangat kalah pengantin. Semalam, aku, kak staf dengan adik comel serbu Sungai Petani makan nasi kenduri di rumah salah sorang staf. Tak sempat nak tengok pengantin, asyik makan itu, makan ini. Haa, jangan ditanya berapa pinggan aku makan. Buat muka tak malu, mentang-mentang la rapat dengan tuan rumah. Berjalan dari tengahari sampai ke malam. Lepas kenyang makan nasi minyak, serbu Amanjaya Mall pulak, sesapa pernah pegi, sila angkat 1 jari! Not bad jugak sebab ada wayang, bowling, game dan tempat karok. Aku kondem pulak tempat tu, tak pasal-pasal orang SP mengamuk kang. Chill la.. Amboihh, kalau dah jalan makan angin mesti rasa malas nak balik rumah. Haha. Jom layan gambar tak comel kami :) 


Menggedik berdua di surau.. asalkan sempat mesti snap


Eh..eh eisya pun masuk shekali..aloloo


Nampaknya eisya dah mula senget kepala kat aunty sha..hehe


Akceli sebelum pi kenduri tu, aku ada keja sikit kat matrik. Punya la datang awal semata-mata nak pi snap gambar around kolej. Nasib baik ada adik angkat, si Intan tu. Tolong temankan aku nie yang kononnya nak berteman. Dah habis keja pi pulak jemput si Sha tu kat bilik dia, nak sangat ikut pi kenduri. Sementara tunggu kak faezah siapkan anaknya. Kami nie bertumpang teduh di surau. Cuci mata, kot-kot la ada budak laki yang azankan solat. Hari minggu yang best jugak sebab dapat menjadi babysitter untuk budak eisya tu. Masa jumpa malu-malu kucing, sekali merayap duduk atas riba aku. Dah boleh dukung, kendong, dah boleh main kejar-kejar. Masa balik sempat jugak dodoikan eisya sampai tidoq. Aww, tiba masa nak kawen kot :P




Yeay happynya dapat bunga telur


Nampak kerja kami?? Ini bukan membuli ya


Eisya tengah cuba spek mata. Kahkah


We again! pantang jumpa cermin.


Oke dah stop upload pic gedik kami :) 


P/s: Tengs follower baru, nanti nina follow korang balik eh. 


19 comments:

Syida Rasyidah said...

heheheh,comel eisya tu :)

[PCL] said...

okeh....kalu terserempak gadis bawak dslr, dekat dgn cermin besar tu..awak lah ye nina.. :)

p/s jln2 Sp..kalau pcl ada boleh belanja angpa makan..

ghost writer said...

amboiiii....! itu je nak tulis. haha! sebab banyak layan gambar.

Miss Volvo said...

ishishish ni mesti hobi amik gmbr dpn cermin ni. semalam geram gila dengan sorang minah tu. aku nak basuh tangan kat tandas awam dia sebok buat muka comel depan cermin sambil pegang hp nak tangkap gambar. kalau tak ramai orang takpe agak2 la kan? grrrr

LYAfrina said...

comelnyer si kecik tu berambut toncang 2..

blogger kan. pantang nmpak cermin..hehe

Azlan Strider said...

dapat tak tengok orang yang azan tu??tak baik intai tau..nak tengok mintak elok2..hahahaha

Regards,
-Strider-

Remy hazza said...

kena sorok cermin ler lepas nie....he3

Seneorita Baharin said...

nanti awak kawen jgn lupa jempot sye tau syg! hehee :D

Amanina said...

Hehehe.. comelkan :)

Amanina said...

Hahaha..mana ada lah :)
susah je nak belanja.

Amanina said...

Hahaa..kami memang comelkan!

Amanina said...

Ahahaha. hobi dimasa lapang tu.
Biasa la minah2 kan suka snap gmbar kt toilet.

Amanina said...

Hehee..eisya si rambut kerinting.
betul2..nampak cermin terus amek gambar.

Amanina said...

Hahaha..dapat2, siap amek gambar dia lg.

Amanina said...

Hehehe..tak boleh2 :D

Amanina said...

Hehee.. In Shaa Allah syg tapi lambat lg laa :D

izzuan said...

sama2

Amanina Mads said...

Macam2 hang nie

Yun Sing said...

Waa.. jalan sakan xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com