24 March 2013

Earth Hour Feat Film Review Mama





Siapa yang bergelap selama 1 jam tadi memang aku respect la! Bukan senang nak menyokong earth hour nie kan. Tahun nie aku tak tutup lampu rumah sendiri tapi tutup lampu bilik kat rumah mak saudara. Haha.. apa aku buat dirumah itu, biasa la tengok wayang dalam bilik dengan my kazen. Kami bertiga buat wayang sendiri, tutup lampu then tengok movie Mama yang dibeli di kedai DVD. Tak sempat nak tengok kat wayang, yelah siapa nak pi tengok wayang dengan aku kan. Nampak tak penyokong setia earth hour nie, dah la tengok movie seram lepas tu tutup lampu siap berebut bantal dengan chikenet tu. Menjerit dalam rumah, penakut jugak aku nie. Nasib baik bukan malam jumaat, haaa takda kena mengena dengan malam tu. 







Mama mengisahkan seorang perempuan lari dari hospital bersama bayinya. Kemudian perempuan itu jatuh ke dalam tasik bersama bayinya yang tersangkut di ranting pokok. Dari situ bermula kisah seram dimana seorang lelaki bersama dua anak perempuanya mengalami kemalangan dan lelaki itu mati. Kedua kanak-kanak itu dibela oleh hantu mama. Stop sampai situ, aku seram nak cerita. Lagi seram kalau aku pegi tengok dalam wayang kan. Fuhh meremang bulu roma den. Oke la, aku sebenarnya buat earth hour dari pukul 10 malam sampai pukul 12 pagi. Hamboii punya lama. Kononnya nak seram tengok dari start sampai habis movie tu baru bukak lampu. Rasanya aku kena tidur dulu, esok nak pegi serbu Kedah. Makan nasi minyak. Hew..hew :)





Gudnite para pembaca.. Sweet dreams. Jom layan chikenet nie nyanyi dulu


video


24 comments:

アヌム said...

ehehe tak perasan pn psl earth hour isk2.tp mmg x rjin la nk bergelap kan heeee

Kakcik said...

Kakcik tutup lampu bila nak tidur je. ;)

gadisBunga™ said...

earth hour semalam berlalu dengan sebijik lampu terpasang sebab tetibe seram pulak dok sorang sorang dalam gelap. huhuhu~

Seneorita Baharin said...

heee, sama laa dear, tutup lampu kat bilik n layan movie, but yang xsamanya, sye xlayan cite antu, layan cite gangster celop..hehehhee..sye neh penakot orgnya, kalo tgok tgh2 malam for sure xleh tidow..hihihi..

Miss Volvo said...

mama ending merepek kan? http://tweet2theweld.blogspot.com/2013/01/mama-review.html

Cik Tia said...

laa , awat tak cerita bagi perabih? hehe. comfirm malam ni sy pi tumpang bilik kawan. tak dan nak tido sorang2. semalam tengok cerita hantu , hari ni baca cerita hantu. pergh! terbaik punya ok.

khairul hassan said...

lupa nak bergelap

zulhilmi tempoyak said...

xtau pon ad earth hour sbnrnya...haha

are_lin@yu said...

mcm seram ja cita tu..huhu

Azlan Strider said...

saya memang tak bergelap laa sebab mas tu kat downtown..kalau tutup elektrik mau mengamuk peniaga2 kat sana...hehehe..btw cerita nie nmpak cam best ngan horror..sesuai untuk tengok sorang2 malam minggu sambil lampu ditutup..hehehe

Regards,
-Strider-

ghost writer said...

dah tengok dah citer ni, leh tahan gak seramnya. tapi untuk aku biasa-biasa jer. leh tengok sambil padam lampu lagi.

Remy hazza said...

hu3... layan mama dlm gelap memang horror sangat.....

Amanina said...

Hehe.. memang semua bukak lampu

Amanina said...

Ahaha..lawak kak cik nie ;)

Amanina said...

Hahaha.. tak apa. bg sokongan jugak tu :)

Amanina said...

Hihihi..try tengok mama. memang tak boleh tdoq

Amanina said...

Haha.. tahu takpa

Amanina said...

Hehe, alaa nanti tak suspens la.
Jgn kerap2 sgt dok fikir pasal hantu nie.

Amanina said...

Hahaha.

Amanina said...

Tempoyak selalu macam tu..haha

Amanina said...

Haaa..seram jugak la tgk muka 'mama' tu.

Amanina said...

Hahaha.. yelah, tak payah tutup nanti customer marah.
tengok sambil makan kuaci taw..hehe

Amanina said...

Hehee..syok tonton dalam gelap.

Amanina said...

Hehe.. betul2

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com