1 June 2018

Pengalaman Pertama Kali Menaiki Malindo Air Ke Taiwan

Assalamualaikum Readers


Pengalaman Pertama Kali Menaiki Malindo Air Ke Taiwan | Menaiki Pesawat Malindo Air | Tanpa Malindo Air, kami tak dapat menikmati keselesaan selama 4 jam setengah melayan movie sambil menikmati nasi lemak crispy. Ohh.. masih terasa kesedapan di bibirku. Jangan lah geli gleeman baca intro. Serius best, sampai ada orang konker 3 seat dan lena tak sedar, nasib tak berdengkur. Hahaha



7.14 AM dah nak berlepas. Sejuk dan mengantok. Kami berdua dapat seat sebelah tingkap, syok tapi sayang nampak sayap

Flight pagi tu tak ramai penumpang. Seronok orang depan Nina konker seat



Alhamdulillah cuaca elok saja
 
 


View sebelum kami landing

Naik Malindo Air dengan promosi tix RM 398.38 (30kg free baggage+meals). Murah ya amat. Flight seawal jam 7.15 pagi. Memang kena ready di KLIA.



2 minggu sebelum fly, AA hantar email katanya flight berubah dan kena reschedule, memandangkan Nina dari Penang, tukar flight paling last pukul 11.45 malam. Sampai KLIA2 pukul 1.00 pagi, terconggok sorang-sorang sambil menunggu ERL buka. Sempatlah membuta sebelum dikejutkan oleh geng-geng umrah dari pulau Jawa. Tengok jam pukul 3 lebih dan menonong cari toilet nak mandi. Walaupun tak ada shower, gagah mandi pakai paip. Hehehe.. janji sampai Taiwan, bukan bau kambing si John (Mr. Grey).



Ruang kaki yang luas. Seronok betol

Entertainment kerlas. Boleh layan movie, lagu etc

Cantiknya awan. Tak silap dah sampai Filipina


Mungkin rezeki kami juga, flight pagi tu smooth, penumpang sikit, cuaca cantik, pramugari cantik, passanger pun cantik. Haha.. Suka tengok pakaian pramugari Malindo cantik gilos.. pakai kebaya pulak. Kalau ada promo lagi, Malindo Air pilihan hati.



Breakfast kami nasi lemak rendang ayam crispy dan mineral + lemon tea. Tak nampak macam nasi lemak tapi rendang sedap

Bagaikan puteri lilin makanan ada org hidangkan. Ambik feel nasi ayam sambil layan movie Assassin's Creed (2016) 


Seat pesawat sangat selesa. Paling penting ruang kaki selesa dan besaq. Boleh bersila, boleh silang kaki, refreshment siap free air (boleh pilih air gas, mineral atau tea ais lemon, tea bunga). Kalau penerbangan lama sure recommended pilih Malindo sebab ada entertainment. Tak lah pishang. Jangan lupa bawa earplug sendiri.



Sudah sampai pulau jajahan Jepun. Sebuah negara yang hijau.


10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

menarik gak

nohas said...

belum pernah naik Malindo..ruang kaki luas tu yg best..+ ada entertainment..better than AA..

Farah said...

Seronoknya bila flight tak penuh :D

ZULHILMI TEMPOYAK said...

Teringin pulak nk jenjalan ni. tp pakej malindo mmg baik jugak. selesa pun selesa.

Saya Gja said...

Nanti ceritalah pengalaman travel Taiwan pulak.
Nak tauuu.

ayunie ramli said...

ya allah ! seronok. buat part 2 plak eynhh

Siti Yang Menaip said...

seronok kan Malindo.. kalo domestic nanti dapat biskot kopi. tak tahula diorang still serve beskot kopi ke x.. dapat2 je satu kapal terbang bau kopi hehe..

ejulz said...

menarik. :)

Nurul Shahira said...

Malindo best! Sebab ada in-flight entertainment, xde la boring

dear anies said...

nnt kite g myanmar naik malindo ye eh ehhh

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com