24 Sept 2021

Bila Anak Ada Akal Baru

Assalamualaikum Readers


Berkorban apa saja, harta ataupun nyawa tetiba teringat lirik lagu arwah P. Ramlee 😅😅 Berkorban masa mencari duit demi uruskan rumahtangga ni mencabar jugak. Janji anak membesar depan mata, mengasuh anak sendiri. Budak kenit ni setiap bulan ada peel baru, sabar sajalah melayan. Salah satunya tak boleh tengok Nina hilang dari radar 🤣🤣


Tak nak duduk dalam car seat. Sebelum ni ok. Risau drive macam ni

Pickup hubby balik kerja be like 'mak hang hijau' . Terpaksa drive sambil suap susu, baru tidur


Menguji kesabaran bila Harraz masuk umur 5 bulan ++ ni, pakai tudung cantik-cantik, anak tarik, kena air liur, kena muntah 😪 face mask pun ditarik. Pantang pakai baju baru, tengok Nina pakai tudung atau cakap 'jom' Harraz ingat nak bawa keluar 😅 Macam mana la nenek boleh jaga anak ramai, anak selang setahun, sedangkan nak jaga sorang anak pun letih.




20 comments:

  1. Tak dapat mommy nya nak melawa ye. Amboi Harraz nak drive gi mana tu? Meh lah datang KL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sal : Hahaha.. tak boleh melawa dh. Habis ditarik. Nanti Harraz pi KL ye

      Delete
  2. Hati² memandu tu. Bahaya juga kalau bawak kereta sambil pegang anak... :)

    ReplyDelete
  3. Bab tak boleh hilang dari radar tu payah tu. nak melekat je kan. Takpelah, kenangan macam ni mesti akan dirindui bila Harraz membesar. Nak membesar macam macam ragam dia. Hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fiza : Slow2 kena menghilangkan diri kalau tak macam mana nk kerja nanti 😂

      Delete
  4. Hehe budak-budak kalau tengok enak bersiap, dia pun terkapai-kapai tangan minta dukung hendak ikut.
    Apapun mesti keletah Harraz sampai Nina tidak cukup tangan.

    ReplyDelete
  5. Hehehe.. Dia dah mula nak melekat je ye Nina.. Sabar jelah..
    Comel Harraz nie.. kikiki..

    ReplyDelete
  6. Anak aku masa kecik pun macam tu jugak. Kalau boleh bertahan dalam car seat pun, adalah dalam 5 - 10 minit macam tu. Pastu mula la menangis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aswadz : Betoi boleh duduk dalam 10 minit lps tu mula merengek

      Delete
  7. biasa la tu
    seat car ank2 masa kecik dulu pun cuma. pakai sekali dua je rasanya pastu simpan. he hee

    ReplyDelete
  8. Hahahah.. Dats motherhood... Takpa a carseat tu... Awal2 ja mcm tu.. Nnt lama2 dia ok... Mmg awal2 nangis... Biar dia biasa dlm tu... Nnt lama2 ok la.. In Sha Allah.. Kita pun senang nak drive nnt n x risau nk drive nnt... Letak mainan yg dia boleh pegang utk buat dia leka

    ReplyDelete
  9. Selamat melalui zaman anak banyak akal. In sya Allah akan jadi kenangan manis dalam hidup

    ReplyDelete
  10. learning session utk harraz tu, lama la mok depa hijauuuu ni hihihi

    ReplyDelete
  11. Awal awal ada impian nampaknya tu..

    ReplyDelete
  12. bertabahlah..lain anak lain peelnya

    ReplyDelete
  13. Allahhh comelnyaaa. geram tengok tangan tuu

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com