6 Sept 2021

Harraz Makan Puree Heinz

Assalamualaikum Readers


Harraz Makan Puree Heinz | Ibuk ibuk bapak bapak mana yang tak kesian bila anak buka mulut macam anak burung minta makan 😅😅 Kalau ikutkan baby usia 6 bulan baru boleh makan solid food disebabkan usus baru matang. Puree Heinz tahan seminggu, lepas tu akan naik kulat walaupun simpan dalam fridge.


RM 11 untuk 2 botol. Macam-macam perisa ada


Nina bagi makan 1 sudu besar sehari sekali + ais suam sebab Harraz masih lagi kuat menyusu




Baba Harraz merajinkan diri pi cari puree Heinz di kedai barang baby. Ini makanan hubby masa baby, ikutkan Nina tak pernah makan Heinz, mak bagi makan brand Milna & Nestle.


Dia punya excited. Sehari sebelum masuk umur 5 bulan dah try makan. Bergantung kepada ketahanan tubuh badan anak

Comot, dua-dua belah jari nak masuk mulut. Dah pandai nak suap makanan sendiri

Ini maksu Harraz beli, balik rumah MIL dah ada puree perisa lain

Rasa pisang



Untuk permulaan, bagi makan 1 sudu besar sebab anak dalam proses sesuaikan diri dengan makanan. Excited betol bila suap. Nasihat Nina bagi makan dalam kuantiti sedikit. Harraz ambil masa 3 hari baru berak. Hold dulu dah ok baru beri makan lagi. Kerap bagi minum air suam juga. Semoga bermanfaat.





10 comments:

  1. sedap tengok makanan baby..cian dia, tak kejap perut minum susu..

    lg sebulan, dah boleh makan solid food.

    ReplyDelete
  2. Anak buah ada makan puri Heinz. Lagipun senang, macam-macam perisa ada.
    Kejap Harraz hendak masuk 6 bulan.

    ReplyDelete
  3. Awal Harraz merasa solid food. Sedap sedap perisa puree Harraz. Excited dia makan tu. Mesti sedap.

    ReplyDelete
  4. MashaAllah comel, sukanya dia, sedap

    ReplyDelete
  5. comelnya harraz! suka tengok baby2 makan. kadang2 kita yg orang besar ni pun cuit-cuit sikit makanan baby :p

    ReplyDelete
  6. suka tngok dia mkn.. happy jer. hehe

    ReplyDelete
  7. wah..Harraz citarasa Jerman. hehe

    ReplyDelete
  8. All time feveret saya, Milna la sebab kalau anak tak habis makan..mak boleh sambung kunyah :P

    ReplyDelete
  9. mudah juga ada puri makanan untuk makanan bayi ni . pelbagai flavour pulak tu

    ReplyDelete
  10. wah.. menarik betul puree nya.. Macam nak ada baby kecik balik je.. hahahaha

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com