28 Oct 2021

Selesai Pfizer Dos Kedua Di Setia SPICE Convention Centre

Assalamualaikum Readers


Selesai Pfizer Dos Kedua Di Setia SPICE Convention Centre | Sambungan kisah 'dos pertama' dan akhirnya rasa legaaa sebab Nina dan hubby akhirnya berjaya fully vaccinated! Alhamdulillah. Terima kasih staf KKM Komtar tolong selesaikan masalah. Nina antara batch dos kedua terakhir sebab bulan ni banyak PPV Penang akan ditutup.



Ada orang cakap lepas inject vaksin anaknya dah tak nak menyusu. Alhamdulillah, Harraz menyusu macam biasa



Untuk appointment kedua ni, bangunan lain dan terbahagi kepada 2 gate untuk Pfizer dan AZ. Smooth sahaja dalam masa 30 minit dah selesai. Tak perlu SIL bongsu tunggu Nina lama. Parents budak sekolah pun tak bawa 1 kampung dah. Tak sesak sangat. 





Dos kedua ni agak kuat sikit, tak ada simptom demam macam 1st dose tapi yang kekal pening kepala, lengan bengkak 2 hari dan naik bintik-bintik merah di kedua belah kaki, gatal. Harap minggu depan hilang lah. Walaupun dah cukup 2 dos tapi masih takut nak keluar ke tempat sesak apatah lagi bawa Harraz jalan-jalan masuk Mall. 



Bagi Nina masuk ke mall dan kawasan tertutup amatlah bahaya sebab virus mudah tersebar, kalau open air boleh berjaga-jaga etc ke pantai, taman. Password MySejahtera sila tukar dan kalau terima apa-apa link jangan tekan sebab account kawan ada scammer cuba 'ambil' acc dan ia dari golongan anti vaksin. Sila take noted.


4 comments:

  1. tahniah, akhirnya dah lengkap vaksin.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..dah settle 2 dos..

    ReplyDelete
  3. Tahniah dah lengkap 2 dos vaksinasi

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah settle dah urusan vaksin 2 dose.
    Ada jugak ye scammer My Sejahtera. Kena berhati hati.

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com