25 Dec 2022

Filem Review Kesempatan Keduda

Assalamualaikum readers


Filem Review Kesempatan Keduda | Cari sana sini cerita nak layan untu cuti 3 hari ni jumpa filem komedi dari Indonesia. Rupanya filem ini dah pernah masuk pawagam di Malaysia tahun 2019. Tak pernah tengok lagi, walaupun ada Zizan Razak.Sinopsis :


Mengisahkan tentang Abi (Raffi Ahmad) yang memiliki isteri, Maya (Dinda Kanya Dewi),  yang sangat bercita-cita tinggi dalam kehidupannya. Maya mempunyai hubungan sulit dengan bos Abi untuk mendapatkan apa yang dia inginkan.Tidak tahan dengan tingkah laku Maya, akhirnya Abi membuat keputusan untuk bercerai. Walaupun, dia mempunyai anak bersama Maya, bernama Arum (Aqilah Herby). Dalam filem ini, bukan hanya Abi seorang duda, tetapi Ken (Zizan Razak). Oleh itu, kedua-dua lelaki ini mendapat status duda, selepas menceraikan isteri masing-masing di pejabat mahkamah.
Kerana mereka tak mahu hidup bersendirian untuk masa yang lama, kedua-dua segera berpindah dan bangkit dari masalah peribadi. Mereka juga merealisasikan impian untuk mendapatkan calon isteri yang diinginkan. Selain cantik, tentu bagus. Calon yang dipilih oleh mereka ialah Syafa (Cut Meyriska) dan Dianti (Marsha Aruan). 


Pesanan moral menduda bukanlah hal buruk🌟🌟🌟/ 5

5 comments:

 1. 2 kali sy baca. kedua ke keduda? 😁😁

  ReplyDelete
 2. laa penah msk wayang sini rupanya. sy syak krg promosi laa kalau promote kaw2 mesti dah pecah panggung

  ReplyDelete
 3. kelakar tgk zizan dgn rambut pelesu tu hehehe

  ReplyDelete
 4. Eh.. ada Zizan.. tajuk dia unik..

  ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com