1 Dec 2022

Lala Lemak Cili Padi Tiga Budak Gemok

Assalamualaikum readers


Lala Lemak Cili Padi Tiga Budak Gemok | Ada sesetengah menu nampak bosan tapi paling tak jemu makan ialah nasi ayam masak kicap di Tiga Budak Gemok. Patutlah Harraz pun suka makan kalau Nina masak ayam atau daging masak kicap 😂 Like mother like son. Tak terfikir pun nak order menu ni sebab lebih suka masak nasi goreng untuk bekal. Cari bahan nak masak, rupanya stok dah habis. 


Lala Lemak Cili Padi



Tengok menu Tiga budak gemok ni rupanya ada makanan lain selain menu ayam masak kicap. Nina pun order telur gebu, tempe crispy spicy dan lala lemak cili padi. Telur memang gebu betul, sesuai dengan nama. Kuah lala memang thorbaikkk, rasa lemak dan pedas cili padi tu tapi tak lah sampai sakit perut cuma isi lala kecik. Total untuk harga RM 14.60 termasuk caj penghantaran. 

15 comments:

  1. comel je nama rest tu..tiga budak gemuk.. he he he... btw dap nya lala masak lemak, selalu siput je kan..lala pun boleh ek?

    ReplyDelete
  2. nampak sedap masak lemaknya...tak pernah lg order dr outlet ni..

    ReplyDelete
  3. Baru tau ada menu lain dekat tiga budak gemok. Ok tak rasa lala lemak cili padi tu?

    ReplyDelete
  4. Baru tahu ada menu baru rupanya. Nampak sedap je Nina

    ReplyDelete
  5. Sedapnya lala lemak cili padi. kalau saya jumpa kuah lemak begini memang tuang banyak-banyak atas nasi.

    ReplyDelete
  6. harga pun masih ok..tidak begitu panas dan masih boleh klategori berbaloi

    ReplyDelete
  7. harga tu tak termasuk nasi putih eh?

    ReplyDelete
  8. telur gebu amboii he hee nama nya. MASAK Lemak pun nmpk sedapp

    ReplyDelete
  9. mudah bila kita cuma perlu tanak nasi. lauk buleh je beli kat kedai. lagi jimat.

    ReplyDelete
  10. ada yg cakap, antara punca makanan laut sekarang tak mcm dulu; saiz besar, senang dapati etc adalah disebabkan pencemaran laut yg tak terkawal. disebabkan tu, habitat mereka terganggu / terencat / mati. kalau perasan, kerang pun sama kan? tu belum yg lain2 mcm kupang, kepah etc

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. kalau nk makan seafood ni sebelah sabah/srawak. Di sana air laut masih cantik dan tak tercemar. Nina kalau makan seafood tak fresh terus badan naik gatal2

      Delete
  11. aida pernah buat masak kicap 3 ala 3 budak gemuk time pkp ari tu.
    ntah sama ntah x la rasanya dgn original masakan 3 budak gemuk, Na.
    resipi utube viral :)

    lala = sedap. antara seafood feveret aida, Na. masak cili padi aje.
    tu pun depends kalau la dpt lala yg besar2 isi nya.
    kalau kekecik, hmmmm tak berbaloi :(

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com